首页> 新闻中心> 媒体名家> 正文
 
[英超] 东方:雙城對撼吼半場和
2021年09月11日15:24 東方
 
 
C朗喺奧脫福復出嘅同時,另邊廂上演復仇戰,另一支曼徹斯特球隊曼城作客李斯特城。曼城喺社區盾不敵「狐狸」,今場當然希望復仇,不過李城肯定有備而來,即使「藍月亮」強勢來襲,一樣頂得住,半場和值追。

(Now 622周六晚10時直播)

斡旋失敗「森巴兵」停賽
上季英足盃冠軍李城同上季英超盟主曼城,今季聯賽同樣2勝1負,雖然曼城中場奇雲迪布尼今場有機會復出,不過李城一向無懼「藍月亮」,上季就試過作客大勝5比2,球隊進攻鐵三角占美華迪、占士麥迪臣及哈維班尼斯,會為「藍月亮」後防帶來一定衝擊,曼城因為英超賽會同國際足協最後斡旋失敗,「巴西禁賽令」下加比爾捷西斯同艾達臣摩拉斯今場冇得出場,領隊哥迪奧拿相信亦唔敢太過急進。

曼城喺國際賽前大勝諾域治及阿仙奴5比0,李城主帥羅渣士肯定會加強防務,減少開賽初段失波,「狐狸」後防有卡斯柏舒米高、蘇恩古等經驗戰將,可令曼城攻力減至最低,既然雙方近7次交手6次半場和,半場和玩得過。

>>请看足球比分直播
 
(杰杰)  
 
 
 
≡ 相关链接 ≡
曼城被遗忘的大叔有望出场 实在没人用了想起他(2021/09/10 13:21)